race-heren-arnhem-2016Zaterdag middag kwamen de teamleden (Willem, Pascal, Peter, Mark, Rosanne, Liane, Anja) van de 2e Divisie teams van TCA aan bij de Stay Okay in Arnhem. Na inchecken en bedden verdelen werden gelijk de fietstenue’s aangetrokken voor de parcoursverkenning. Kim kon helaas zaterdag nog niet aanwezig zijn, maar die had haar voorbereidende werk al twee weken eerder gedaan. Iedereen was toch wel een beetje onder de indruk van de verschillende hellingspercentages, maar vooral van de prachtige omgeving en het mooie parcours. Ook de wisselzone lag er al mooi bij (op enkele weggewaaide tapijtrollen na). Na het verkennen van het parcours en een lekkere douche in het hostel, werd er onder het genot van een kopje koffie, thee en chocolademelk een flinke tactiekbespreking gehouden. Suikerzakjes, zandkoekjes en chocoladewafeltjes-zakjes kwamen er aan te pas. Later bleek dat dit zeker niet voor niks is geweest.  Bij Italiaans restaurant Gavius in Arnhem hebben we een heerlijke pasta- en risottomaaltijd voorgeschoteld gekregen en allemaal een goede koolhydraatrijke bodem gelegd voor de wedstrijd van de volgende dag.

Na nog wat wedstrijdspecifieke voorbereiding per kamer apart gingen redelijk op tijd de luikjes dicht. De volgende ochtend werd er in de Stay Okay een goed ontbijt geserveerd en moesten de teams om 10 uur uitchecken. Teamcaptain Belinda haalde ondertussen de startnummers op bij de westrijdlocatie die vlakbij het hostel lag. In de lobby van de Stay Okay werden álle stickers overal opgeplakt en kwamen ook Kim en Mark het team versterken. De laatste discussies over de teamtactiek, zwemvolgorde (wederom met zandkoekjes, chocoladewafeltjes en koffiekoekjes) en kledingkeuze werden gevoerd terwijl we buiten een enorme hagelbui naar beneden zagen komen….Berichten over gevoelstemperaturen rond het vriespunt, onderkoelde mensen, valpartijen op het loopparcours e.d. deden de gemoederen even zinderen, maar met frisse moed reden de teams toch maar naar de wisselzone. Als team werd er ingecheckt, werden alle spullen klaargezet en werd er zenuwachtig gewacht tot aan de start. Teamcaptain Gerard kwam het supporters-gezelschap versterken en had de teamtent meegenomen, die bij de plotseling opkomende regen en hagelbuien zeer goed dienst deed. De dames en heren van TCA zwommen als één van de weinige teams in de zeer efficiënte, eerder genoemde, chocowafeltje-suikerzakje-koffiekoekjes opstelling, en dat zag er duidelijk veel beter uit dan het ouderwetse ‘treintje’. Ook tijdens het fietsen zag je dat de teams goed op elkaar ingespeeld waren, door de goede voorbereidingen op de Treinweg en baanwedstrijden bij Avanti.  Tijdens het fietsen hebben beide teams in de tweede ronde een teamlid moeten laten gaan, maar deze reden individueel goed door en daardoor liep de achterstand niet te ver op. Dit was nodig, mocht er tijdens het lopen nog iets gebeuren met een van de andere drie lopers. De tijd van de derde loper zou namelijk tellen. De TCA teams vielen op door goede onderlinge samenwerking en het goed motiveren van elkaar. Waar andere teams soms al aan het begin van het fietsonderdeel niet op elkaar wachtten, reden er twee prachtige TCA treintjes in de rondte.

De dames finishten vlak voor een hagelbui, waarbij Willem de tent nog net wist tegen te houden van een stuk(je) vliegen. Vlak daarna stonden de heren, in diezelfde hagelbui, klaar voor hun start. Na deze fikse hagelbui, en een sneeuwballen gevecht tussen het damesteam en Teamcaptain Gerard, konden de heren goed worden aangemoedigd en is het tijdens hun wedstrijd ook de hele tijd droog gebleven.

Nadat Peter zijn longen nog nét niet uit zijn lijf had gelopen en met een snoekduik ter aarde (gras) stortte, waren ook de heren voor de klok gefinisht. Willem heeft tijdens het lopen zelfs nog wat goed gemaakt op zijn teamgenoten en kwam soepel over de finish. Hij was gelukkig niet meer nodig als 3e finisher, wat betekent dat er geen problemen als kramp of maagklachten speelden bij de eerste drie mannen.

De heren zijn keurig geëindigd op een 14e plaats. Als kers op de taart mochten de dames van TCA als 2e op het podium springen bij de prijsuitreiking op een prachtig zonnig terras. Zo gingen we met een paar bosjes bloemen, Arnhemse meisjes koekjes en een cheque naar huis!

Iedereen bedankt voor dit geweldige TCA-weekend,  bedankt supporters/captains Gerard, Heleen en Mark; wij hebben ook flink wat meters gemaakt om iedereen op alle onderdelen aan te kunnen moedigen en op de foto te zetten!

Op naar de volgende wedstrijd in Weert op 12 juni!

Namens de teamcaptain TCA Dames,

Belinda

 

podium-plek-dames-arnhem-2016 

140523tandemwielrennenZeker als je de power van een sterke renner achter je op de tandem mee hebt! Gestopt zijn met wedstrijden sinds september, dat was voor mij niet zo'n moeilijke opgave na 25 koersjaren. Maar af en toe word je door Daniel Knegt in de verleiding gebracht om eens mee te doen aan een tijdrit of een clubkoers. Een paar maanden geleden konden we de Clubkampioenschap tijdrijden van WV Avanti niet rijden vanwege materiaalpech en slecht weer. 

Vandaag deden we mee op de Treinweg in Alphen a/d Rijn aan de clubkampioenschappen tijdrijden van triathlonvereniging Alphen. 
Ik als "gepensioneerd" renner train nauwelijks meer voor een tijdrit. Dus hoe zou dat gaan, wetende dat Daniel in goede doen is?
Om iets over half 8 gingen Daniel en ik als eerste van start van de totaal ongeveer 30 deelnemers (allemaal triatleten, en een paar sterke mannen zaten er tussen!)

Ik had Daniel al gevraagd om de eerste ronde (totaal 3 rondes van 6 km per ronde) niet te gek van start te gaan, maar daar had Daniel geen boodschap aan. Al snel tikte we de 45 km/u snelheid plus aan. En niet veel later in een kleine afzink 50 km/u plus.
Oeps, ga ik niet straks helemaal kapot dacht ik nog.....

De eerste ronde kwamen we door, en ik begon me ook goed te voelen. Toch even kijken wat we kunnen.......
Tweede ronde, met een sterke topsnelheid van 55 km/u. Daniel was nu echt op stoom gekomen! Wat een power! Het gaat nog steeds goed. 
Derde ronde, HAMMERTIME, onze spreuk als we samen besluiten om alles uit de kast te trappen. Bochten liepen lekker, we vlogen letterlijk over een brug....Laatste rechte stuk, rammen, doortrappen, pijn in mijn hele lichaam, en FINISH......

Tijd 25 minuut en 50 seconden, meer dan 3 minuten sneller dan ik twee jaar ervoor reed met Stephen de Vries op de tandem op hetzelfde parcours. (en dat met veel meer kwantitatieve training voor mij destijds, zegt zeker iets over Daniel zijn power maar ook hoe lichamelijk ik beter in mijn vel zit)

Achteraf bleek dat we de snelste tijd hadden gereden, lijkt niet echt fair richting de individuele renners (op rechte stukken zijn we in het voordeel, in de bochten en na de bochten weer niet), maar het ging ons meer om het gevoel om hard te rijden. Al is het altijd lekker als je bovenaan de lijst staat! En het kon nog zeker een minuut sneller. 

Ook op Strava later rustig de resultaten bekeken. Wauw, 2e tijd ooit op het rondje Treinweg, net achter klepper Jurgen van Diemen!
Het was voor Daniel, een prima training voor zijn triathlonwedstrijden.
En voor mij: ik voelde mij weer even renner, dat voelt goed maar het voelt ook goed om nu weer lekker op de bank te zitten!

Ik heb me laten overhalen om mee te doen aan het NCK ploegentijdrijden voor bedrijven eind september met Zoetemelk Pro indoorcycling, dus we gaan minimaal nog 1 keer dit jaar helemaal kapot!

Shane ter Hennepe

 

 

groepsfoto krommerijn 2014Afgelopen zondag 31 augustus werd, na een jaar afwezigheid, de Kromme Rijn Zwemmarathon weer georganiseerd. Niet als wedstrijd (ivm met de daarbij behorende vergunningen) maar als prestatietocht. Met maar liefst met 2 teams vanuit TCA vertegenwoordigd. Kilometer vreters bestaande uit team 1 met Andy, Pascal, Rolf en Gert Jan en team 2 met Edward, Luc, Peter, Mark en René en vaste kanoer Ron. Helaas zonder Liane die zich ziek moest afmelden.

24 Kilometer zwemmen, startend in Wijk bij Duurstede, via de Kromme Rijn naar Utrecht met, in totaal, 22 solo/teams. Waarvan een groot deel vanuit de triathlon wereld.

Beide TCA teams starten net achter elkaar, net voor 10.00 uur in de ochtend. De strategie van, om het half uur wisselen van zwemmer, bleek een goede te zijn; minder vermoeidheid op de kanospieren en meer snelheid van de zwemmers. De beplanting in de Kromme Rijn was dit jaar ruim aanwezig, wat regelmatig resulteerde in een zoektocht naar het juiste zwemspoor.

Beide TCA teams waren zeer aan elkaar gewaagd. Gedurende de 24 km was de onderlinge afstand nooit meer dan 150m.

Echter na 5 uur en 36 minuten zwemmen bleek team 2, iets meer dan 3 minuten sneller te zijn dan team 1. Wat geen wedstrijd mocht zijn, bleek een leuke onderling strijd te worden. In mooi gemiddelde van 4,3 km/u, werd deze prachtige dag afgesloten.

Volgend jaar wordt de tocht weer georganiseerd en wel op 30 augustus 2015. Met weer een extra TCA team?

 

krommerijn foto 2014 1       krommerijn foto 2014 2

 

 

                 

Go to top