Teamcompetitie

Triathlon Club Alphen doet met drie teams mee aan de Teamcompetitie wedstrijden van de NTB. Eén damesteam en twee herenteams.

De teams doen vijf wedstrijden per seizoen, waarbij er telkens vier teamleden per wedstrijd aan de start staan. De wedstrijden hebben verschillende formats, zoals een team-relay (estafette), Sprint, Olympische Afstand, Team Time Trial (bij elkaar blijven gedurende de wedstrijd) of een stayer wedstrijd.

De wedstrijden worden per seizoen door de organisatie van de Teamcompetities bekend gemaakt. Een overzicht is te vinden op www.teamcompetities.nl. Per team is er een teamcaptain, die de teamindeling van de wedstrijden maakt, de atleten inschrijft per wedstrijd en zorgt voor communicatie over het programma, starttijden, tactiek etc.

Bij de meeste wedstrijden starten er meerdere divisies en dus ook vaak meerdere TCA teams. Meestal gaat de teamtent mee, en moedigen de teams elkaar aan. Dit zorgt voor het ultieme club- én teamgevoel!

De teams geven alles om tot een zo optimaal mogelijke prestatie te komen. We doen niet mee om de hoofdprijzen, maar gaan wel voor het beste team-resultaat en een mooie, sportieve en gezellige dag met elkaar! Regelmatig worden de wedstrijden afgesloten met een gezamenlijk etentje om nog even na te praten en bij te komen.

Heb je interesse in deelname in één van de teams? Schiet ons aan, of mail ons!

Heren: Koen van der Kouwe
Dames: Marije van der Schilden

Om mee te kunnen doen aan de teamcompetitie wedstrijden dien je:

  • In het bezit te zijn van een wedstrijdlicentie
  • In het bezit te zijn van een TCA trisuit (of dit te lenen)