Veel gestelde vragen

Algemene Vragen

Wat kost het lidmaatschap?

De contributie voor TCA bedraagt € 215,00 per jaar. De contributie wordt 2 keer per jaar, doormiddel van een automatische incasso, geïnd. Deze incasso’s vinden plaats in de maanden Januari en Augustus van ieder jaar.

Naast het lidmaatschap van TCA is ieder lid ook verplicht minimaal een basislidmaatschap met de Nederlandse Triathlon Bond (NTB) aan te gaan. De contributie van de NTB bedraagt per 1 januari 2018:

 • NTB basislidmaatschap zonder atletenlicentie € 35,00
 • NTB basislidmaatschap met atletenlicentie € 60,00

De contributie voor het lidmaatschap van de NTB wordt in Januari van ieder jaar geïncasseerd.

NTB-leden ontvangen het bondsblad Triathlon Sport. Raadpleeg voor meer informatie over het NTB lidmaatschap de website van de NTB.

Waar kan ik de statuten van de club inzien?

Hier kun je de statuten van Triahlon Club Alphen downloaden. Ieder lid, die zich via het online inschrijfformulier aanmeld moet ook voordat hij de inschrijving kan voltooien eerst aangeven dat hij akkoord gaat met de inhoud van de statuten, het huishoudelijk- en het veiligheidsreglement

Wat zijn de trainingstijden?

Onderstaande trainingstijden zijn de algemene trainingen. Het kan zijn dat trainingen door omstandigheden komen te vervallen of op een andere tijdstip plaatsvinden. Hierover worden de leden tijdig, via de TCA trainingen WhatsApp groep, geïnformeerd.

Winter: 1 oktober tot 1 juni

maandag
21:30-22:30
zwemtraining
Aquarijn
dinsdag
20:30-22:00
looptraining
AAV’36
woensdag
19:30-20:30
zwemtraining(1)
Aquarijn
woensdag
21:00-22:00
spinning(2)
WV Avanti
woensdag
21:00-22:00
fietst interval(3)
WV Avanti
donderdag
19:30-21:00
looptraining
AAV’36
zaterdag
07:00-08:30
zwemtraining
Aquarijn

(1) Deze training eindigt op 1 april.
(2) Deze trainingen start vanaf het moment dat de spinning fietsen beschikbaar zijn. De spintrainingen eindigen op 1 april.
(3) Deze training start vanaf 1 april.

Zomer: 1 juni tot 1 oktober

maandag
20:00-21:00
zwemtraining
de Hoorn
dinsdag
20:30-22:00
looptraining
AAV’36
woensdag
19:30-21:00
zaterdag
08:00-09:00
zwemtraining
WSV Zegerplas
Moet ik een wedstrijdlicentie hebben?

Voor deelname aan NTB-wedstrijden is altijd een licentie benodigd. Dat kan een Atletenlicentie zijn (aan te schaffen via de NTB, altijd gekoppeld aan een Basislidmaatschap), maar mag ook een Daglicentie (aan te schaffen via de organisatie in de vorm van een toeslag op het inschrijfgeld) of Aspirantlicentie (via de NTB) zijn. De kosten van een Daglicentie zijn afhankelijk van de afstand van het evenement. Hoe langer de afstand hoe hoger de kosten voor de daglicentie.

Met de aanschaf van een licentie (ook daglicenties) worden atleten formeel geregistreerd als lid van de Nederlandse Triathlon Bond en conformeren zij zich aan alle geldende NTB-reglementen.

Wie verzorgt de ledenadministratie?

De ledenadministratie van Triathlon Club Alphen aan den Rijn wordt standaard verzorgd door de pennningmeester. Het postadres van Triathlon Club Alphen is:

Postbus 493
2400 AL Alphen aan den Rijn
E-mail: penningmeester@triathlonclubalphen.nl

Moet ik ook lid worden van de Nederlandse Triathlon Bond?

Ja, een lidmaatschap bij de Nederlandse Triathlon Bond is verplicht. Wanneer je jezelf aanmeldt als lid wordt dit automatisch door de ledenadministratie geregeld. Geef wel aan of je uitsluitend het basis lidmaatschap wilt of een lidmaatschap met een atletenlicentie.

Hoe kan ik lid worden?

Je kunt lid worden door het online inschrijfformulier in te vullen. Na registratie ontvangt je automatisch per e-mail een bevestiging van je inschrijving.

Hoe geschied de contributie betaling?

De contributie wordt uitsluitend per incasso automatisch geïnd. Met het invullen van het online registratieformulier geeft je de Triathlon Club Alphen aan den Rijn een doorlopend machtiging voor dit incasso. De machtiging vervalt automatisch bij beëindiging van het lidmaatschap.

Kan ik een keer meetrainen voordat ik lid word?

Wil je weten of de triathlon sport iets voor jou is? Train 4 keer gratis met ons mee tijdens een zwem- of looptraining en beslis daarna of je lid wilt worden van onze club. Vul onderstaand formulier in, dan zien we je graag op de training!

Besluit je daarna om lid te worden, dan kun je jezelf via het online inschrijfformulier registreren als lid. Na registratie ontvang je automatisch per e-mail een bevestiging van je inschrijving.

This form does not exist

Leden Vragen

Hoe kan ik me afmelden voor een evenement?

Als je jezelf via de website hebt geregistreerd (ingeschreven) voor een evenement kun je jezelf meestal ook gewoon weer afmelden door de registratie te annuleren. Hiervoor moet je uiteraard wel ingelogd zijn.

In sommige gevallen is afmelden via de site NIET mogelijk. Dit betreft in het algemeen een evenement waar op basis van het aantal inschrijvingen accomodaties o.i.d worden gereserveerd (bijv. het trainingsweekend). Je kun je voorstellen dat we vlak voor dergelijke evenement niet geconfronteerd willen worden met “afhakers”.Wanneer je jezelf hebt ingeschreven voor een dergelijk evenement zal je (met opgaaf van reden) de annulering van de registratie via het bestuur of organisatie moeten regelen.

Ik ga verhuizen, aan wie geef ik mijn nieuwe adres door?

Ga je verhuizen, heb je een nieuw telefoonnummer of e-mailadres?

Wijzigingen kun je doorgeven aan het secretariaat van de club. De contactgegevens vindt je op de contactpagina. van de TCA website.

Hoe kan ik het lidmaatschap beëindigen?

Beëindigen van het lidmaatschap kan geschieden tegen het einde van een verenigingsjaar en met inachtneming van een opzeggingstermijn van 1 volle kalendermaand.

Beëindigen van het lidmaatschap kun je 1 maand van te voren schriftelijk of per e-mail melden bij de ledenadministratie. Wanneer je binnen 12 maanden opnieuw lid wordt, moeten de tussenliggende maanden met terugwerkende kracht worden betaald.

Het lidmaatschap met de NTB  wordt aangegaan tot wederopzegging en wordt automatisch per kalenderjaar verlengd. Opzeggingen dienen voor 1 december aan de NTB worden doorgegeven. Bij beëindiging van het TCA lidmaatschap zal de penningmeester de beëindiging doorgeven aan de NTB. Leden die niet tijdig opzeggen worden alsnog belast met de verplichting tot het betalen van de contributie voor het lopende jaar waarin de afzegging plaatsvindt.

Na de opzegging krijgt je van de ledenadministratie een schriftelijke bevestiging van de beëindiging

Trainingsweekend

Wat moet ik allemaal meenemen voor het trainingsweekend?

Voor eten en drinken wordt gezorgd. Ook de snacks en tussendoortjes zijn inbegrepen. Heb je speciale wensen of een voedselallergie, meldt dit dan tijdig aan de organisatie.

Hierbij een checklist voor het trainingsweekend. Het trainingsweekend bestaat uit 3 dagen sporten met 3 verschillende sportdisciplines. Zorg dat je voldoende verschoning bij je hebt. Dit is maar een opsomming, je weet zelf waarschijnlijk heel goed wat je mee moet nemen voor de verschillende sporten, dus vul naar gelieven aan!

Zwemmen

 1. Zwembroek/Badbak
 2. Pull Bouy
 3. Paddels
 4. Zwembrilletje
 5. Handdoek(en)

Lopen (kleding die past bij de temperatuur)

 1. Short en/of Tight
 2. Shirt LM/KM
 3. Loopschoenen
 4. Loopsokken

Fietsen (kleding die past bij de temperatuur)

 1. (Race)Fiets
 2. Lange en/of korte fietsbroek
 3. Shirt LM/KM
 4. Fietshelm
 5. FietsJack
 6. Fietsschoenen
 7. Fietshandschoen
 8. Fietsbril
 9. Regenjack
 10. Bidon
 11. Plakspullen/Gereedschap
 12. Fietspomp

Krachttraining

1. “Fitness kleding” voor de krachttraining in het zwembad

Overige

 1. Lunchpakket voor de vrijdag!
 2. Hartslagmeter
 3. Douche spullen
 4. Toiletspullen
 5. Voldoende handdoeken
 6. Theedoek (vaat afdrogen)
 7. Slaapzak
 8. Kussen en Sloop
 9. Hoeslaken (op matras)
 10. Sportdrank/Isostar
 11. EHBO-set

Hou rekening met de weersvoorspellingen (temperatuur en regen). Voor eten en drinken wordt gezorgd, ook tussen de maaltijden door is er voldoende te “snoepen”, heb je speciale wensen, neem dan zelf wat mee.

Wat kost het trainingsweekend?

De eigen bijdrage is meestal rond de  € 100,- p.p. Het definitieve bedrag wordt bepaald door het aantal deelnemers. Als je jezelf hebt aangemeld voor het trainingsweekend zal het bedrag automatisch worden geïncasseerd.

Annuleren?

Uitsluitend dringende reden worden geaccepteerd voor een eventuele annulering. Bij annuleren wordt er wel 50 euro (accommodatiehuur) in rekening gebracht.

Wat is het programma van het trainingsweekend?

Programma (indicatief)

Vrijdag
08:30 – 09:00 uur zwemtraining – zonder trainer, met schema Zwembad AquaRijn
09:30 uur koffie (met vlaai) Zwembad AquaRijn
11:00 uur met auto’s naar accommodatie – iedereen regelt zelf het vervoer Dwingeloo
13:00 uur kwartier maken en lunch (zelf meenemen!!!)
13:30 uur fietsen (50km tot 75km), lekker tempo maar niet te zwaar.
17:00 uur relaxed duurloopje (5 tot 10 km)
19:30 uur dinner
20:30 uur na het avondeten een ‘coreblokje’ van ca. 3 kwartier
Zaterdag
07:00 uur snel ontbijtje (tussendoortje meenemen!)
07:00 – 09:00 uur zwemtraining in zwembad De Smelte in Smilde
10:00 uur ontbijt
11:00 uur loop fitness interval in het bos  of op de heide – o.l.v. Alex
13:00 uur lunch en rust
16:00 uur koppeltraining,  aeroob – o.l.v. Alex
19:30 uur dinner
20:30 uur avondprogramma, incl. cloaca-cup
Zondag
07:00 uur snel ontbijtje
08:00 – 09:30 uur zwemtraining De Peppel in Beilen
10:30 uur brunch en rust
12:00 uur training, iets met fietsen en lopen
15:00 uur opruimen en 16:00 vertrek
Wat zijn de kosten als ik na inschrijving besluit niet mee te gaan?