Algemene Vragen

Wat kost het lidmaatschap?
 • Contributie van TCA en de NTB (Nederlandse Triathlon Bond)
  • De contributie voor TCA bedraagt € 215,00 per jaar.

  De contributie wordt in twee termijnen, door middel van een automatische incasso, geïnd. Deze incasso’s vinden plaats in de maanden januari en augustus van ieder jaar.

  Naast het lidmaatschap van TCA is ieder lid ook verplicht minimaal een basislidmaatschap met de Nederlandse Triathlon Bond (NTB) aan te gaan. De penningmeester van TCA zal je bij aanmelding automatisch inschrijven voor een basislidmaatschap bij de NTB. De contributie van de NTB bedraagt per 1 januari 2022:

  • NTB basislidmaatschap zonder atletenlicentie € 41,75

  NTB-leden ontvangen het bondsblad Transition. Raadpleeg voor meer informatie over het NTB lidmaatschap de website van de NTB.

  Daarnaast is er de keuze voor een NTB basislidmaatschap met atletenlicentie.

  • NTB basislidmaatschap met atletenlicentie € 71,50

  Met de aanschaf van een atletenlicentie, die dus feitelijk € 29,75 kost, heb je een aansprakelijkheidsverzekering bij deelname aan NTB-wedstrijden. Heb je geen atletenlicentie, dan dien je bij elke wedstrijd een daglicentie aan te schaffen, deze is ook inclusief een aansprakelijkheidsverzekering. Deelname aan wedstrijden kost dan tussen de € 9,00 en € 50,25 extra per keer (afhankelijk van de afstand*) voor een daglicentie. Ben je van plan om maar aan één of twee (kortere) wedstrijden deel te nemen, dan is een basislidmaatschap zonder atletenlicentie het voordeligste. Ben je van plan om aan meerdere wedstrijden mee te doen, dan is een basislidmaatschap mét atletenlicentie al snel voordeliger. Het basislidmaatschap van de NTB zal door TCA worden geïncasseerd tegelijk met de contributie in januari. Als je daarnaast ook een atletenlicentie wilt aanschaffen, moet je dit vanaf 2021 zelf doen via de website mijn.triathlonbond.nl. Hier kun je inloggen op je eigen pagina, en je licentie aanschaffen. Deze moet je ook jaarlijks verlengen via deze website. Ook dien je hier je licentie jaarlijks te ‘downloaden’ zodat je hem kunt laten zien bij het afhalen van je startnummer bij wedstrijden waar je aan deelneemt.

  * De kosten van een daglicentie worden hoger naarmate de afstand langer wordt (bedragen voor 2022).

  • Mini (1/16) – € 4,50
  • Achtste/sprint/kwart – € 9,00
  • Olympische afstand – € 11,00
  • Midden afstand – € 33,75
  • Lange afstand – € 50,25

  Voor alle zwemlopen en wintertriathlons (ongeacht de afstand) kost een daglicentie € 4,50

   

  Kortingen voor TCA leden bij onze sponsors

  TCA leden krijgen de volgende kortingen bij onze sponsors:

  Beëindigen van het lidmaatschap van TCA

  Beëindigen van het lidmaatschap kan geschieden tegen het einde van elk kalenderkwartaal en met inachtneming van een opzegtermijn van 1 volle kalendermaand. De opzegging dient per post of e-mail te worden gericht aan de ledenadministratie via penningmeester@triathlonclubalphen.nl.

  Opzegging van het lidmaatschap ontslaat het lid niet van eventueel openstaande betalingsverplichtingen aan TCA. Het lid dat heeft opgezegd ontvangt de eventueel vooruitbetaalde TCA-contributie over het resterende kalenderkwartaal retour. Over het lidmaatschap van de NTB wordt niets gerestitueerd aangezien deze betaling betrekking heeft op een heel kalenderjaar.

  Na de opzegging krijg je van de ledenadministratie een schriftelijke bevestiging van de beëindiging.

  Beëindiging van het lidmaatschap van de NTB

  Lidmaatschappen van de NTB worden aangegaan per kalenderjaar en worden tot wederopzegging automatisch verlengd. Opzeggingen dienen uiterlijk 30 november van het lopende kalenderjaar te worden doorgegeven en gaan in per 1 januari van het nieuwe jaar. Bij beëindiging van het TCA lidmaatschap zal de penningmeester de beëindiging doorgeven aan de NTB. Leden die niet tijdig opzeggen, worden alsnog belast met de verplichting tot het betalen van de contributie voor de NTB (basislidmaatschap) voor het lopende jaar waarin de opzegging plaatsvindt.

  De wedstrijdlicentie wordt ieder jaar automatisch per 31 december beëindigd. Een wedstrijdlicentie hoeft dus niet (meer) te worden opgezegd. Vernieuwen kan op elk gewenst moment in het atletenprofiel op mijn.triathlonbond.nl.

  Inloggen op mijn.triathlonbond.nl

  Op deze website kun je inloggen met je lidmaatschapsnummer en zelf ingesteld wachtwoord. Via deze website schaf je indien gewenst jaarlijks zelf je atletenlicentie aan. Ook kun je hier je licentiebewijs downloaden, je inschrijven voor wedstrijden en aanpassingen doen aan inschrijvingen voor wedstrijden (bijvoorbeeld je chip aanpassen e.d.)

  Mochten je contactgegevens wijzigen, dan kun je dat ook via het inloggen op mijn.triathlonbond.nl aanpassen.

  Op deze website lees je meer over het inloggen, aanschaffen of wijzigen van een licentie en het inschrijven voor wedstrijden: https://www.triathlonbond.nl/kenniscentrum/mijntriathlonnl/

Waar kan ik de statuten van de club inzien?

Hier kun je de statuten van Triahlon Club Alphen downloaden. Ieder lid, die zich via het online inschrijfformulier aanmeld moet ook voordat hij de inschrijving kan voltooien eerst aangeven dat hij akkoord gaat met de inhoud van de statuten, het huishoudelijk- en het veiligheidsreglement

Wat zijn de trainingstijden?

Onderstaande trainingstijden zijn de algemene trainingen. Het kan zijn dat trainingen door omstandigheden komen te vervallen of op een andere tijdstip plaatsvinden. Hierover worden de leden tijdig, via de TCA trainingen WhatsApp groep, geïnformeerd.

Winter: 1 oktober tot 1 juni

dag
tijd
soort training
locatie 
maandag 21:30 – 22:30 zwemtraining zwembad Aquarijn
dinsdag 20:45 – 22:00 Looptraining AAV’36
woensdag 20:30 – 21:30 zwemtraining (1) zwembad Aquarijn
zaterdag 07:30 – 09:00 zwemtraining (2) zwembad Aquarijn

(1) Deze training eindigt op 1 april.

(2) Van 07:30 tot 8:30 hele bad, van 8:30 tot 9:00 halve bad.

Zomer: 1 juni tot 1 oktober

DAG
TIJD
SOORT TRAINING
LOCATIE
maandag 20:00-21:00 zwemtraining zwembad de Hoorn
dinsdag 20:45-22:00 looptraining AAV’36
woensdag 20:30-21:30 fietstraining WV Avanti
zaterdag 08:00-09:00 zwemtraining WSV Zegerplas
Moet ik een wedstrijdlicentie hebben?

Voor deelname aan NTB-wedstrijden is altijd een licentie benodigd. Dat kan een Atletenlicentie zijn (aan te schaffen via de NTB, altijd gekoppeld aan een Basislidmaatschap), maar mag ook een Daglicentie (aan te schaffen via de organisatie in de vorm van een toeslag op het inschrijfgeld) of Aspirantlicentie (via de NTB) zijn. De kosten van een Daglicentie zijn afhankelijk van de afstand van het evenement. Hoe langer de afstand hoe hoger de kosten voor de daglicentie.

Met de aanschaf van een licentie (ook daglicenties) worden atleten formeel geregistreerd als lid van de Nederlandse Triathlon Bond en conformeren zij zich aan alle geldende NTB-reglementen.

Wie verzorgt de ledenadministratie?

De ledenadministratie van Triathlon Club Alphen aan den Rijn wordt standaard verzorgd door de pennningmeester. Het postadres van Triathlon Club Alphen is:

Verlengde Aarkade 14
2406 LB Alphen aan den Rijn

E-mail: penningmeester@triathlonclubalphen.nl

Moet ik ook lid worden van de Nederlandse Triathlon Bond?

Ja, een lidmaatschap bij de Nederlandse Triathlon Bond is verplicht. Wanneer je jezelf aanmeldt als lid wordt dit automatisch door de ledenadministratie geregeld. Als je ook een atletenlicentie wilt, dien je deze zelf aan te schaffen via mijn.triathlonbond.nl (zie leden info)

Hoe kan ik lid worden?

Je kunt lid worden door het online inschrijfformulier in te vullen. Na registratie ontvangt je automatisch per e-mail een bevestiging van je inschrijving.

Hoe geschied de contributie betaling?

De contributie wordt uitsluitend per incasso automatisch geïnd. Met het invullen van het online registratieformulier geeft je de Triathlon Club Alphen aan den Rijn een doorlopend machtiging voor dit incasso. De machtiging vervalt automatisch bij beëindiging van het lidmaatschap.

Kan ik een keer meetrainen voordat ik lid word?

Wil je weten of de triathlon sport iets voor jou is? Train 4 keer gratis met ons mee tijdens een zwem-, fiets- of looptraining en beslis daarna of je lid wilt worden van onze club. We zien je graag eens op een training!

Besluit je daarna om lid te worden, dan kun je jezelf via het online inschrijfformulier registreren als lid. Na registratie ontvang je automatisch per e-mail een bevestiging van je inschrijving.