Welkom op de website van
Triathlon Club Alphen

Triathlon Club Alphen aan den Rijn (TCA) is een zelfstandige club en aangesloten bij de Nederlandse Triathlon Bond (NTB). Daarnaast is TCA onderdeel van de Omni-vereniging Avanti. Omni Avanti behartigt de gemeenschappelijke belangen van de bij haar aangesloten subverenigingen Wielervereniging AvantiToerclub AvantiSchaatstrainingscentrum de Rijnstreek en Triathlonclub Alphen aan den Rijn.

De triathlon club heeft ongeveer 80 leden die, ieder op hun eigen niveau, de triatlonsport beoefenen. Afhankelijk van je motivatie, doelstellingen en beschikbare tijd, kan in overleg met onze gediplomeerde trainers een trainingsprogramma worden samengesteld. Uiteraard behoort gewoon gezellig in de groep meetrainen (zonder de verplichting tot deelname aan wedstrijden) ook tot de mogelijkheden. Naast de reguliere trainingen worden er gedurende het gehele seizoen allerlei evenementen georganiseerd.

Het clubkampioenschap loopt bijvoorbeeld als een rode draad door het seizoen. Hierbij komen de verschillende disciplines (zwemmen, fietsen, lopen) van de triatlonsport aan bod. Voor het clubkampioenschap worden er jaarlijks diverse wedstrijdjes georganiseerd of aangewezen die meetellen voor het puntenklassement. Door het toewijzen van een “handicap” per discipline is het voor ieder lid mogelijk om clubkampioen te worden.

TCA is een actieve club die regelmatig trainingsweekenden organiseert. Dit kan bijvoorbeeld een ATB-weekend op een mooie locatie “over de grens” of een trainingsweekend in een inspirerende sportomgeving in Nederland.

Bijna alle informatie over onze club is te vinden op deze website. Een beknopte samenvatting vind je bij de Downloads – algemene informatie voor nieuwe leden. Heb je nog vragen? Vul dan het contactformulier in op de contactpagina?

Video Triathlon Club Alphen